Átköltöztünk Hernádszentandrásra!

Új év, új helyszín, új kihívások!

Három és fél éve indult el a SZIA InDaHouse önkéntes program, ebből három évig Perén, és 2017 szeptembere óta Hernádszentandráson működünk. Hetente utazunk oda és önkéntes munkában tanítjuk az ott élő gyerekeket. Ma már 37 családot és 91 gyereket érünk el Ináncstól Hernádbűdig, akiknek életkoruknak megfelelően fejlesztő foglalkozásokat tartunk.

2017 nyarán derült ki, hogy mennünk kell abból a perei teremből, amiről 10 éves ingyenes bérleti szerződésünk van érvényben. Azonnal adománygyűjtésbe kezdtünk, hiszen nem maradhattunk fedél nélkül, már akkor is 80 gyerekért voltunk felelősek, akiknek megígértük, hogy minden héten visszamegyünk hozzájuk.

A támogatóink, akik elsősorban magánemberek és 1000-5000 forintokat tudtak adni, összesen 2.500.000 forintot adtak össze arra a célra, hogy saját házat vegyünk. Ennyi pénzből csak egy régi vályogházra futotta, de már akkor tudtuk, a telek a lényeg: egy 1000 négyzetméteres területet tudtunk megvenni, ahol fel tudjuk építeni azt a házat, ami a munkánk központja lehet több évtizeden keresztül! Amiben lesz több foglalkozásra alkalmas terem, lesz megfelelő közösségi tér, lesz hely az önkénteseknek, ahol ágyakban alhatnak (a kezdetek óta szivacsokon alszunk hálózsákban).

Addig, amíg el nem tudjuk kezdeni a 2018 tavaszára és nyarára tervezett építkezést, a hernádszentandrási tanoda termeiben, szívességből tarthatjuk meg az önkéntes hétvégéinket, ott is alhatunk. A fejlesztő eszközeink dobozokban vannak, amiket minden pénteken odaviszünk és minden vasárnap elhozunk. Minden bútorunk, könyvünk, játékunk abban a vályogházban várja az építkezés befejezését, amit meg tudtunk venni az adományokból.

IMG_3860

Hamarosan egy nagyívű adománygyűjtésbe kezdünk, amelyben magánszemélyeket kérünk arra, hogy álljanak az építkezés mellé akár adományozóként, akár adománygyűjtő nagykövetként, akár önkéntesként. Építőanyagokat gyártó cégeket fogunk megkeresni, hogy a Wienerberger-hez és a Greenplan-hez hasonlóan támogassanak minket építési anyagokkal. Eközben pro bono szakemberek dolgoznak az építési terveinket. Az a célunk, hogy felépítsük az InDaHouse Önkéntes- és Gyerekközpontot, ahol nemcsak a helyi gyerekeket, hanem hamarosan a közeli mélyszegény telepeken élő gyerekeket is be tudjuk vonni a fejlesztő programunkba!

Ennek az adománygyűjtésnek az első lépcsőfoka az adjukössze.hu oldalon indult, bankkártyás kampányunk, ahol bárki, aki hozzá szeretne járulni az InDaHouse Önkéntes-és Gyerekközpont felépüléséhez, könnyen, a bankkártyájával meg tudja tenni:

Bankkártyás kampány felület

Figyeljetek ránk, szurkoljatok nekünk, segítsetek!

Csak veletek együtt fog sikerülni!

26239750_1208289262649003_6423100164776559966_n

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s